dilluns, 3 de novembre del 2014

El petit príncep




L'any 2014  celebra a tot el món el 70è aniversari de la publicació de l'obra d'Antoine de Saint-Éxupery, El Petit Príncep.


Aquest llibret és sens dubte el més famós de l'autor, i uns dels més llegits d'aquest darrer mig segle, tant per menuts com per grans. El llibre relata el periple d'un príncep infantívol per planetes imaginaris, on coneix gent que es comporta d'una manera tan estranya que no se'n sap avenir. Quan fa cap a la Terra (el Petit Príncep és d'un planeta llunyà i petit) coneix un aviador en ple desert del Sàhara, perquè l'aparell que pilota ha tingut una pana, i el fa partícip de les seves vivències.


Un vanitós que ningú no admira, un geògraf que no ha estat mai enlloc, un rei sense súbdits, un home de negocis que vol posseir com més estels millor, però sense saber per què. Aquests són alguns dels personatges de 'El Petit Príncep'. 
 Ell, el Petit Príncep, els demana per què fan allò que fan, i els plany de veure'ls tristos, encaboriats i sense temps de dedicar-se a les coses petites, que com potser ja sabeu, són sovint les més importants. 
El Petit Príncep se'n fa creus, del seu comportament, i acaba concloent que,'definitivament, la gent gran és molt estranya'.



SOBRE L'AUTOR