diumenge, 23 de febrer del 2014

‘El jardí curiós’, de Peter Brown, un nen a la recerca d'un món més verd


The Curious Garden by Peter Brown from johnvu on Vimeo.



‘El jardí curiós’, de Peter Brown

Un dia, un nen curiós anomenat Liam descobreix un jardí en dificultats mentre explora la seva ciutat monòtona i grisa. Decideix ajudar a fer créixer les plantes, sense ni tan sols imaginar-se el què està a punt de provocar. Amb el pas del temps, el jardí pren vida pròpia i s’escampa per la ciutat, canviant tot al seu pas.

Fa 75 anys va morir Antonio Machado. A Soria va escriure Campos de Castilla, es va enamorar i casar. Nosaltres van anar a Soria i allí ens ho van explicar.

 Dissabte es va celebrar el 75è aniversari de la mort d'Antonio Machado.
Leonor Machado, neboda i fillola del poeta, de 89 anys, que va conviure amb ell a la seva casa de Rocafort (València) de 1936 a 1939, ha reivindicat que Espanya no ha fet "tots els homenatges i recordatoris " que Machado mereixia. 
 La neboda del poeta ha criticat que l'obra del seu oncle no està prou present als programes educatius, a les escoles, ni tan sols a la televisió. Tot i això la UNESCO el va nomenar poeta de valors universals al 1980.
Machado, va pertànyer a la generació del 98 juntament amb escriptors com Unamuno, Valle-Inclán o Pío Baroja. Va morir el 22 de febrer de 1939 a Cotlliure.